Onze visie

Mensen met een beperking kunnen meer dan men denkt!

Bij Larazorg geloven we dat mensen met een verstandelijke beperking of andere (psychiatrische) hulpvraag tot veel meer in staat zijn dan vaak wordt gedacht. In onze veilige omgeving bieden we op maat gemaakte ondersteuning en activiteiten die aansluiten bij de mogelijkheden en vaardigheden van de cliënt.

We hechten veel waarde aan oprechte aandacht en structuur, omdat we zien dat dit helpt om ongewenst gedrag te voorkomen. Bij Larazorg staat de cliënt centraal en wordt er rekening gehouden met de wensen, mogelijkheden, toekomstverwachtingen en groeimogelijkheden van elke individuele cliënt.

Oprechte aandacht en structuur

Veel van onze cliënten zijn vastgelopen in het leven, het gezin van herkomst of eerdere hulpverleningsplaatsen en komen bij ons binnen met “gedragsproblemen”. Door echte, oprechte aandacht te geven en duidelijkheid te bieden, kunnen wij hen helpen om ongewenst gedrag te voorkomen. We hebben oog voor de beperkingen van de cliënt en kiezen daarom voor een kleine groepsomvang of individuele begeleiding. Het beleven van een leuke dag staat bij ons centraal, zelfs als er onverhoopt ongewenst gedrag voorkomt.

Normaal zit de woonkamer vol gezellig cliënten, maar door regels moeten een foto plaatsen van een lege woonkamer.

Een dagje bowlen voor de gezelligheid.
Wonen in een huiselijke omgeving.

De client kan zichzelf zijn

Bij Larazorg kunnen mensen die op het eerste gezicht “normaal” functioneren in het dagelijks leven vaak overschat worden en altijd moeten presteren op een niveau dat te hoog is voor hen. Bij ons kunnen zij zichzelf zijn en in een veilige omgeving tot bloei komen. Onze visie is dan ook dat mensen met een beperking meer kunnen dan men denkt, en bij Larazorg bieden we de mogelijkheden en ondersteuning om dit te laten zien.

Bij Larazorg kun je heerlijk creatief zijn.
Onze gezellige tuin waar we samen zitten.

De blije gezichten van onze bewoners niet meer op de foto vanwege privacywetgeving… stom he?!

Sociaal, duurzaam en betrokken

Bij Larazorg streven we naar een sociale, duurzame samenleving met veel aandacht voor mens en milieu. Dit wordt in de dagelijkse gang van zaken tot uiting gebracht. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van groene stroom en een warmtepomp om het pand te verwarmen en zijn we CO2-neutraal. Ook de dagelijkse maaltijden zijn vers en zonder toevoegingen en we hebben een moestuin waar we groenten verbouwen die we in de maaltijden verwerken. Onze verse eitjes komen van onze eigen kippen.

We verbouwen groenten en houden kippen.

Heeft u vragen of interesse?

Neem gerust contact op met ons op.